preloader
Scroll to top

Aυτοκρατορικό Ριζότο με 100% Βουβαλίσιο Καβουρμά από τον Μάγειρα Βασίλη Γαλανό


Kerkini Farm - 30 Δεκεμβρίου 2020 - 0 comments

Για 4-6 άτομα

Χρόνος Μαγειρέματος: 60 Λεπτά


Συστατικά

  • 1 Συσκευασία 100% Βουβαλίσιου Καβουρμά 200gr
  • 2 Μεσαία Ξερά Κρεμμύδια Ψιλοκομμένα
  • 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κυβάκια
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 250 gr ρύζι για ριζότο
  • 800 ml ζωμό λαχανικών
  • 125 gr κρασί λευκό
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 gr βούτυρο
  • 70 gr παρμεζάνα, τριμμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι κόκκινο
  • Θυμάρι

Εκτέλεση

Για το ζωμό:

  1. Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι 1 μερίδα ζωμό λαχανικών για 2 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει.

Για το ριζόττο:

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι (η κατσαρόλα) ρίχνουμε λίγο λάδι και μόλις ζεσταθεί σωτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 10 λεπτά. Μόλις ροδίσει, προσθέτουμε και τη σκελίδα σκόρδο και τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα όλα μαζί.
  2. Ρίχνουμε μέσα το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά ακόμα. Ολοκληρώνουμε προσθέτοντας το λευκό κρασί και ανακατεύουμε έως ότου εξατμιστεί.
  3. Ρίχνουμε στο ρύζι, τον ζωμό λαχανικών που έχουμε βράσει, τόση ποσότητα ώστε να καλύψει το ρύζι. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τον ζωμό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι το ρύζι μας να γίνει al dente. Αλατίζουμε και στο τέλος ρίχνουμε και το κόκκινο πιπέρι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, τοποθετούμε το ρύζι σε ένα μπωλ και το αφήνουμε στην άκρη.
  4. Σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και μόλις ζεσταθεί, σωτάρουμε τις πιπεριές έως ότου «μαλακώσουν» και ροδίσουν.
  5. Κόβουμε τον καβουρμά κάθετα σε λωρίδες και τις προσθέτουμε στις πιπεριές. Συνεχίζουμε να σωτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα, ρίχνοντας και το θυμάρι.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ενώνουμε τις 2 παρασκευές μας, ρίχνοντας το ρύζι που ετοιμάσαμε στο τηγάνι με τις πιπεριές. Προσθέτουμε το βούτυρο και την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι τα υλικά μας να ομογενοποιηθούν.
  7. Τοποθετούμε το «αυτοκρατορικό ριζότο» σε ένα βαθύ πιάτο και προαιρετικά ρίχνουμε 2 -3 σταγόνες λάδι τρούφας. Τρίβουμε φλοίδες παρμεζάνας από πάνω και σερβίρουμε αμέσως.

Θέλετε να αφήσετε σχόλιο;

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *