Για 4 άτομα
Τρόπος Μαγειρέματος: Κατσαρόλα
Χρόνος Μαγειρέματος: 35′ – 45΄ λεπτά
Συστατικά
- 1 Συσκευασία Βουβαλίσιο Καβουρμά 200gr
- 2 φλυτζάνια τραχανά βουβαλίσιο
- 6 φλυτζάνια νερό
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 200 gr Ελληνική Γραβιέρα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- Πιπέρι
- Θυμάρι
Εκτέλεση
Για τα Chips Γραβιέρας
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Τρίβουμε τη γραβιέρα και την προσθέτουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσουν.
- Με τη βοήθεια ενός κουταλιού της σούπας, δίνουμε σχήμα στην τριμμένη γραβιέρα. Φροντίστε οι «κουταλιές» να μην έχουν πολύ πάχος για να ξεροψηθούν ευκολότερα .
- Σε ένα ταψί τοποθετούμε τη λαδόκολλα και βάζουμε τις «κουταλιές γραβιέρας». Αφήνουμε να ψηθούν στους 200°C για 6 – 8 λεπτά, μέχρι να λιώσουν και να γίνουν τραγάνες. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και τις αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.
Για τον τραχανά
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, το βούτυρο και τον βουβαλίσιο τραχανά και αφήνουμε όλα τα υλικά να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά περίπου για 20 λεπτά.
Ανακατεύουμε συχνά ελέγχοντας να μην κολλήσει ο τραχανάς στο πάτο της κατσαρόλας. - Κόβουμε τον βουβαλίσιο καβουρμά σε κύβους και τους ζεσταίνουμε σε ένα τηγανάκι για 2-3 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.
- Μόλις χυλωσει η τραχανόσουπα, σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τους κύβους του βουβαλίσιου καβουρμά μας, ανακατεύοντας ελαφρά.
Για το σερβίρισμα
Σερβίρουμε τον τραχανά μας σε βαθύ πιάτο και τοποθετούμε στο κέντρο τα chips γραβιέρας. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και φρέσκο θυμάρι.
Συνοδεύουμε με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού (προαιρετικά ολικής άλεσης)
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: το νερό που θα χρησιμοποιήσετε για την εκτέλεση της συνταγής εξαρτάται από το ποσό χυλωμένο ή αραιό επιθυμείτε τον τραχανά.
Αν στο τέλος της βράσης, δείτε ότι ο τραχανάς είναι περισσότερος χυλωμένος από το επιθυμητό, προσθέστε βραστό νερό για να αραιώσει και άφηνετε να πάρει μια βράση.