Scroll to top
el

Βουβάλι στη γάστρα


pluto - 18 Δεκεμβρίου 2020 - 0 comments

Βουβάλι στη γάστρα

Για 6 άτομα

Τρόπος Μαγειρέματος: Φούρνος

Χρόνος Μαγειρέματος: 3 με 3,5 Ώρες


Συστατικά

  • 500gr Νωπό Βουβαλίσιο Κρέας
  • 2 ξερά μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 καρότα
  • 120 gr κόκκινο κρασί
  • 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 συσκευασία πελτέ
  • 1 κ.σ. μουστάρδα (απαλή ή καυτερή)
  • 4-5 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.γλ. κόκκινο γλυκό πιπέρι
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο σε κόκκους

Εκτέλεση

Κόβουμε το βουβαλίσιο κρέας σε μεγάλα κομμάτια και το αλατίζουμε από όλες τις πλευρές.

Για τη μαρινάδα:

  1. Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα σε ροδέλες.
  2. Αραιώνουμε με χλιαρό νερό τον πελτέ ντομάτας.
  3. Πασπαλίζουμε τα κομμάτια από το βουβαλίσιο κρέας με το κόκκινο πιπέρι και τα αλείφουμε με τη μουστάρδα. Τα περιχύνουμε με το κόκκινο κρασί να πάει παντού, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και προσθέτουμε τις ροδέλες από το κρεμμύδια, από τα καρότα και τα φύλλα δάφνης.
  4. Αφήνουμε το κρέας στο ψυγείο για ένα βράδυ.

 Για το ψήσιμο:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 2000
    Τοποθετούμε τα κομμάτια από το βουβαλίσιο κρέας μαζί με τη μαρινάδα τους, στη γάστρα.
  2. Προσθέτουμε νερό τόσο, όσο να «σκεπάσει» το κρέας.
    Καλύπτουμε το βουβαλίσιο κρέας με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
    Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να ψηθεί σε δυνατή φωτιά 2500C για 1 ώρα.
    Αφού περάσει η 1 ώρα, χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 2000C για 2 ώρες.

Για το σερβίρισμα:

Συνοδέψτε το βουβάλι στη γάστρα με χωριάτικες χυλοπίτες ή κους κους και χωριάτικο ψωμί.

Θέλετε να αφήσετε σχόλιο;

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *