Για 6 άτομα
Χρόνος Μαγειρέματος: 40 με 50 Λεπτά
Συστατικά
- 1 Συσκευασία Πρασάτα Βουβαλισια Λουκάνικα 300gr Κομμένα σε ροδέλες
- 500gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 400ml νερό
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 200gr σάλτσα ντομάτας
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
- Ηλιέλαιο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- Λιγο θυμάρι
- Παπαρουνόσπορος
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το φύλλο – «κατιμέρι»
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το νερό, το αλεύρι και το αλάτι μέχρι να γίνουν
ένα ομοιόμορφο ζυμάρι. Το αφήνουμε να «ξεκουραστεί» σε θερμοκρασία
δωματίου, για 10 με 15 λεπτά. - Στη συνέχεια, ζυμώνουμε το «κατιμερι» σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και του δίνουμε σχήμα μπαστουνιού. Κόβουμε σε κομμάτια δημιουργώντας μικρές «μπάλες» με ίδιο μέγεθος.
- Με τον πλάστη «ανοίγουμε» το καθένα δημιουργώντας λεπτά φύλλο.
Επαναλάβετε τη διαδικασία τόσες φορές, όσες είναι και τα ζυμαράκια «μπαλίτσες» που έχετε.
Για τη γέμιση
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και μόλις ζεσταθεί, σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές μέχρι να ροδίσουν Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το θυμάρι και αφήνουμε όλα μαζί τα υλικά να πάρουν μια βράση.
- Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει για 10 – 15 λεπτά.
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα Πρασάτα Βουβαλίσια Λουκάνικα Κερκίνης σε κομμάτια.
- Σε κάθε φύλλο βάζουμε με μια κουτάλα στο κέντρο τη σάλτσα και από πάνω τα λουκάνικα, αφήνοντας κενό γύρω γύρω.
- Πιάνουμε τις άκρες και κλείνουμε το «κατιμέρι» μας σε σχήμα φάκελου.
- Βάζουμε στο τηγάνι ηλιέλαιο τόσο ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια του πάτου. Αφού ζεσταθεί αρκετά ρίχνουμε τα «κατιμέρια» για να τηγανιστούν.
- Αφού ροδίσουν και από τις 2 πλευρές τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να «τραβήξει» το λάδι.
Για το σερβίρισμα
Ρίχνουμε πάνω στο κατιμέρι παπαρουνόσπορο και σερβίρουμε προαιρετικά με κρέμα φέτας ή γιαούρτι.