preloader
Scroll to top

Δροσερή πατατοσαλάτα με Βουβαλίσιο “Μπυράκι” Kerkini Farm & dressing μουστάρδας


Kerkini Farm - 4 Ιουλίου 2021 - 0 comments

Δροσερή πατατοσαλάτα με Βουβαλίσιο "Μπυράκι" Kerkini Farm & dressing μουστάρδας

Για 4 άτομα

Χρόνος Προετοιμασίας: 15΄ λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 30΄ λεπτά


Συστατικά

Για το dressing μουστάρδας

  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξύδι βαλσάμικο λευκό
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα (προαιρετικά μπορείτε και καυτερή για να δώσετε ακόμα πιο πικάντικη γεύση)

 

Ιδανικός μεζές και για να συνοδεύσει τη μπύρα σας!

Εκτέλεση

  1. Πλένετε καλά τις πατάτες (μαζί με τη φλούδα τους ) και τις τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτετε νερό και αλάτι. Βράζετε για 30 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
    Αφού ολοκληρωθεί το βράσιμο, κατεβάζετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και τις αφήνετε να κρυώσουν.
  2. Στη συνέχεια, ξεφλουδίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια και τις βάζετε σε μια σαλατιέρα.
  3. Καθαρίζετε το ξερό κρεμμύδι και το φρέσκα κρεμμυδάκια, τα κόβετε σε ροδέλες και τα ρίχνετε στη σαλατιέρα.
    Προσθέστε στο μίγμα, τη κάππαρη, το αλάτι, το πιπέρι.
  4. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε τα υλικά για το dressing. Περιχύστε τη πατατοσαλάτα με το dressing, προσθέστε το σαλάμι και τον φρεσκοκομμένο άνηθο και ανακατέψτε.

Θέλετε να αφήσετε σχόλιο;

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *