Για 4 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15΄ λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 30΄ λεπτά
Συστατικά
Για τη σαλάτα
- 150γρ Σαλάμι Μπυράκι με βουβαλίσιο κρέας
- 1 κιλό πατάτες
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 κουτ. σούπας κάππαρη
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Για το dressing
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας ξύδι λευκό
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα (προαιρετικα πικάντικη)
Ιδανικός μεζές και για να συνοδεύσει τη μπύρα σας!
Εκτέλεση
- Πλένετε καλά τις πατάτες (μαζί με τη φλούδα τους ) και τις τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτετε νερό και αλάτι. Βράζετε για 30 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
Αφού ολοκληρωθεί το βράσιμο, κατεβάζετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και τις αφήνετε να κρυώσουν. - Στη συνέχεια, ξεφλουδίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια και τις βάζετε σε μια σαλατιέρα.
- Καθαρίζετε το ξερό κρεμμύδι και το φρέσκα κρεμμυδάκια, τα κόβετε σε ροδέλες και τα ρίχνετε στη σαλατιέρα.
Προσθέστε στο μίγμα, τη κάππαρη, το αλάτι, το πιπέρι. - Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε τα υλικά για το dressing. Περιχύστε τη πατατοσαλάτα με το dressing, προσθέστε το σαλάμι και τον φρεσκοκομμένο άνηθο και ανακατέψτε.