Scroll to top
el

Πίτα με βουβαλίσιο Καβουρμά Kerkini Farm από την Georgia’s Table


pluto - 6 Φεβρουαρίου 2022 - 0 comments

Πίτα με βουβαλίσιο Καβουρμά Kerkini Farm από την Georgia’s Table

https://www.instagram.com/_georgias_table/

Για 12 άτομα

Χρόνος Προετοιμασίας: 30΄ λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 50΄ λεπτά

Για το φύλλο 

  • 4 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ ξύδι
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 1 φλ χλιαρό νερό περίπου
  • 150 γρ μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.σ λιωμένη μαργαρίνη

Για τη γέμιση

  • 200 γρ Καβουρμά Kerkini Farm
    κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 2 πράσα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 φλ φέτα χοντροκομμένη
  • 1 φλ γραβιέρα
  • 2 αυγά
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι και σιγά σιγά το νερό. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη ,που δεν κολλάει στα χέρια μας. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1/2 -1 ώρα.
  2. Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο κομμάτια. Σε αλευρωμένο πάγκο ,ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε ένα μεγάλο φύλλο και αλείφουμε όλη την επιφάνεια με μαργαρίνη. Το τυλίγουμε σε ρολό και μετά του δίνουμε το σχήμα σαλιγκαριού.
    Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη (το κάθε ένα ξεχωριστά) και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα πράσα μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τον βουβαλίσιο καβουρμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και προσθέτουμε τα αυγά (ελαφρώς χτυπημένα),τη φέτα καθώς και την γραβιέρα. Ανακατεύουμε ώστε να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  4. Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε το ένα κομμάτι ζύμης σε φύλλο λίγο μεγαλύτερο από το μέγεθος του ταψιού και το απλώνουμε σε ένα ρηχό καλά βουτυρωμένο ταψί (32 εκ.). Απλώνουμε πάνω τη γέμιση ομοιόμορφα.
    Συνεχίζουμε με το δεύτερο κομμάτι ζύμης, το ανοίγουμε σε φύλλο και το στρώνουμε προσεκτικά πάνω από τη γέμιση.
    Κλείνουμε τις άκρες περιμετρικά ,σχηματίζοντας ένα στεφάνι.
    Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με τη λιωμένη μαργαρίνη και χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά.

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!

Θέλετε να αφήσετε σχόλιο;

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *