Scroll to top
el

100% Βουβαλίσιο Νωπό Λουκάνικο με Φασόλια Γίγαντες στο Φούρνο


pluto - 18 Δεκεμβρίου 2020 - 0 comments

100% Βουβαλίσιο Νωπό Λουκάνικο με φασόλια γίγαντες στο φούρνο

Για 4-5 άτομα

Τρόπος Μαγειρέματος: Φούρνος

Χρόνος Μαγειρέματος: 1.30 με 2 Ώρες


Συστατικά

  • 1 λουκάνικο νωπό Κerkini Farm 100% βουβαλίσιο 500gr
  • Κομμένο σε ροδέλες
  • 500 gr γίγαντες
  • 700 gr. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 2 καρότα κομμένα σε κυβάκια
  • 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε λωρίδες
  • 2 κλωναράκια σέλερι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι μεσαίο ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες (προαιρετικά)
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γλ. πελτέ ντομάτας
  • 2 πρέζες ζάχαρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός
  • λίγο άνηθο
  • 3/4 φλ. Λάδι
  • 1 φλ. Νερό
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • Λίγο μπούκοβο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Για τους γίγαντες

  1. Βάζουμε τους γίγαντες σε ένα μπολ με νερό και 1 κουτ.γλ. μαγειρική σόδα και τους αφήνουμε να μουλιάσουν για όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα, ξεπλένουμε καλά τους γίγαντες και τους στραγγίζουμε.
  2. Σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό βάζουμε τα καρότα και τα φασόλια και τα αφήνουμε να βράσουν.
    Προσέχουμε να ξαφρίζουμε συχνά. Μόλις πάρουν μία βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 45΄΄ λεπτά περίπου έως ότου μαλακώσουν.
  3. Κατεβάστε από τη φωτιά, στραγγίστε καλά. Κρατήστε ένα φλυτζάνι νερό από τη βράση.
    Τοποθετούμε τους γίγαντες και τα καρότα, σε ένα ταψί.
  4. Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να «μαραθεί» για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, το σέλερι και σωτάρουμε για 2 -4 λεπτά. Τα αφήνουμε να «μαραθούν» όλα μαζί. Ρίχνουμε λίγη ζάχαρη, τα ντοματάκια κονκασε, τον πελτέ, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Στο τέλος, ρίχνουμε το νερό από τη βράση των φασολιών που έχουμε κρατήσει και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση όλα μαζί.
  6. Βγάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά και περιχύνουμε με αυτή τους γίγαντες που έχουμε βάλει στο ταψί.
  7. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο ταψί με τους γίγαντες και τη σάλτσα και προσθέτουμε το νερό.

Ψήσιμο

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 2000C.
  2. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και το αφήνουμε 45 – 60 λεπτά.
  3. 10 λεπτά πριν τελειώσουμε το ψήσιμο προσθέτουμε το λουκάνικο* στο ταψί και αφήνουμε να ψηθούν τα υλικά μας όλα μαζί.

*Συμβουλή / Τip:

Σοτάρουμε ελαφρά το λουκάνικο και από τις 2 πλευρές σε ένα τηγάνι.

Μόλις πάρει λίγο χρώμα, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το προσθέτουμε στο φαγητό μας. 

Για το σερβίρισμα:

Αν θέλετε τρίψτε λιγο μπουκοβο από πανω για να εχετε πικαντικο.

Θέλετε να αφήσετε σχόλιο;

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *