“Μπυράκι” – Σαλάµι Τ. Μπύρας
µε Βουβαλίσιο Κρέας
Παρασκευάζεται µε εκλεκτά κοµµάτια Βουβαλίσιου κρέατος και πρόσµιξη 100% Ελληνικού χοιρινού* κρέατος. Βράζεται και στη συνέχεια “καπνίζεται” µε ξύλο οξιάς.
Συνοδεύει υπέροχα κρύα πιάτα, ποικιλίες αλλαντικών για µπύρα ή κρασί.
Συσκευασία vacuum.
❆ Συντήρηση: Διατηρείται στο ψυγείο, σε θερμοκρασία 0°C έως 4°C
Αξίζει
Να Γνωρίζετε
Το βουβαλίσιο κρέας διακρίνεται για την πλούσια θρεπτική του αξία, καθώς αποτελεί σηµαντική πηγή σε σίδηρο, φώσφορο και Βιταµίνη Α και την υψηλή περιεκτικότητά του σε πρωτεϊνες.
Ένα σηµαντικό χαρακτηριστικό του, είναι τα χαµηλά λιπαρά του (1,3% – 1,8%), που το καθιστούν µία τροφή ιδανική για όλη την οικογένεια αλλά και για άτοµα µε ιδιαίτερες απαιτήσεις στη διατροφή τους (όπως αθλητές, άτοµα µε χοληστερίνη)
Oλοένα και περισσότεροι διαιτολόγοι προτείνουν την ένταξη του βουβαλίσιου κρέατος στην ηµερήσια διατροφή, εξαιτίας των µοναδικών ποιοτικών και διαθρεπτικών χαρακτηριστικών του.
Συγκριτικός Πίνακας
Διατροφικής Αξίας Βουβαλίσιου Κρέατος (σε %)
Μέσες τιµές που λήφθηκαν από έρευνα του Πανεπιστηµίου της Νάπολης, Ιταλία.
Οι Θερμίδες είναι ανά 100gr