… από την @Georgia’s Table
https://www.instagram.com/_georgias_table
“Απλό και πεντανόστιμο «βουβαλίσιο» σπετζοφάϊ με πολύχρωμες πιπεριές και πλούσια σάλτσα ντομάτας. Το 100% βουβαλίσιο φρέσκο λουκάνικο δίνει μια ιδιαίτερη γευστική νότα ενώ η θρεπτική του αξία το κάνει μοναδικό!
Εύκολο, γρήγορο και νόστιμο αποτελεί μια ιδανική πρόταση ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς που αγαπούν την παραδοσιακή κουζίνα και αναζητούν την κορυφαία ποιότητα.
Ανακαλύψτε σε αυτό το μερακλήδικο πιάτο μια πανδαισία, χρωμάτων και γεύσεων!”
ΥΛΙΚΑ
- 1 συσκευασία 100% Βουβαλίσιο Φρέσκο Λουκάνικο των 500gr
- 6 πράσινες πιπεριές (κέρατο) ,κομμένες στα τέσσερα κατά μήκος
- 3 κόκκινες πιπεριές φλωρίνης ,κομμένες στα τέσσερα κατά μήκος
- 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση (προαιρετικά)
- 4 -5 ντομάτες ώριμες τριμμένες
- 1 κ.σ πελτέ ντομάτας
- 1 /2 κ.γ μπούκοβο (προαιρετικά)
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φρέσκο βουβαλίσιο λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες. Μόλις ροδίσουν τα λουκάνικα, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα τοποθετούμε στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές.
- Όταν μαλακώσουν, προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ ,ένα φλυτζάνι ζεστό νερό και πάλι τα λουκάνικα.
- Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε έως ότου δέσει η σάλτσα.
- Πασπαλίζουμε προαιρετικά με μπούκοβο αν θέλετε να δώσετε μια πιο πικάντικη γεύση.
Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί και φέτα.
Καλή σας απόλαυση!