από την Georgia’s Table
https://www.instagram.com/_georgias_table/
ΥΛΙΚΑ για 4-6 άτομα
- 1 κιλό φρέσκο βουβαλίσιο κρέας* Kerkini Farm κομμένο σε κύβους
- 1 συσκευασία φύλλα κρούστας
- 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 1 πράσο κομμένο σε χοντρές ροδέλες
- 3 πιπεριές πολύχρωμες
- 8 πατάτες baby κομμένες στη μέση
- 2 καρότα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
- 1 φλ μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 8 λιαστές ντομάτες
- 150 γρ γραβιέρα κομμένη σε κύβους
- 1 κ.σ ρίγανη
- 1 φλ ελαιόλαδο
- 1/2 φλ λευκό κρασί
- αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεπαγώνουμε τα φύλλα κρούστας σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σε πλατιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο μισό ελαιόλαδο τα κομμάτια κρέατος μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με κρασί ,ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και ρίχνουμε ζεστό νερό τόσο ώστε να καλύπτει το κρέας. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά και προς το τέλος,πασπαλίζουμε με ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε. Ενδιάμεσα προσθέτουμε ζεστό νερό αν χρειαστεί και μαγειρεύουμε μέχρι να μείνει με ελάχιστο ζωμό.
- Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με το υπόλοιπο ελαιολαδο, σοτάρουμε όλα τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν (όχι τελείως). Στην συνέχεια ρίχνουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα με το κρέας και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
- Κόβουμε δυο φύλλα κρούστας στη μέση, τα αλοίφουμε με ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο (ώστε να έχουμε 4 φύλλα).
- Μοιράζουμε πάνω του κομμάτια από κρέας, λαχανικά, και κυβάκια τυριού. Πιάνουμε τις απέναντι γωνιές των φύλλων σταυρωτά, και κλείνουμε στρίβοντας τα στο σημείο που ξεκινάει η γέμιση. Με ένα πινέλο λαδώνουμε εξωτερικά τα πουγκιά, καθώς και τις άκρες του.
- Τα τοποθετούμε προσεκτικά σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν καλά.
- Σερβίρουμε τα τραγανά πουγκιά ζεστά, με σαλάτα της αρεσκείας μας.
Καλή σας όρεξη!
* Το βουβαλίσιο διακρίνεται για την Υψηλή Περιεκτικότητα του σε Πρωτεΐνη, Σίδηρο και τα Χαμηλά Λιπαρά.
Ο Ελληνικός Διατροφικός Θησαυρός από τη Φάρμα μας … στο πιάτο σας!